Предности и недостатоци на шатори на покривот

Предности на шатори на покривот:
Безбедност: особено во дивината, безбедноста е фактор број еден.Шатори на покривотсе побезбедни од шаторите на отворено без да се грижите за инсекти, змии, диви животни, ветер, дожд и влага.Побезбедно е да спиете во шатор на покривот.
Погодност: Постојат шатори на покривот, така што не мора да се грижите премногу за патувањето.Можете да кампувате на место со добра глетка, не треба да се грижите дали има место за престој на патот, можете да се одморите во секое време.
Пространа и удобна:Шатори на покривотсе многу поудобни од спиењето во автомобил.Покривот е простран, а дебелиот душек ве одржува топло и влажно, овозможувајќи ви да лежите рамно.
Приватност: Ако се пресоблечете или спиете во обичен шатор или автомобил, ќе бидете загрижени дека ќе ве ѕиркаат и вашата приватност ќе протече.Шаторите на покривот создаваат многу приватен простор каде што воопшто не треба да се грижите за приватноста, а внатре ви е удобно.

шатор на покривот со тврда школка
Недостатоци на шатори на покривот:
Цена:Тврди шатори на покривот за SUVсе малку поскапи од обичните шатори.Ако често патувате со автомобил, можете да изберете да купите добар шатор на покривот.Бидејќи шаторот на покривот не е еднократна стока, може да се користи барем неколку години, а просечната до дневна цена не е висока.
Потрошувачка на гориво: Вграден е шатор на покривот што ја зголемува тежината за околу 60KG, а се зголемува и отпорноста на ветерот, што несомнено ја зголемува потрошувачката на гориво.
Други, исто така, треба да ги земат предвид ограничувањата на просторот, незгодно е да се оди нагоре и надолу, висината е релативно висока, не е погодна за некои луѓе кои се плашат од височини, а повеќе е проблематично да се инсталира и расклопува.

мек покрив шатор
Arcadia Camp & Outdoor Products Co., Ltd. е еден од водечките производители на производи за отворено со 20-годишно искуство во областа, специјализиран за дизајнирање, производство и продажба на производи за покривањешатори за приколки,шатори на покривот,шатори за кампување,шатори за туширање,ранци, вреќи за спиење, душеци и серија хамакови.

мек и тврд шатор на покривот


Време на објавување: 27 јуни 2022 година